Top
Biodetox Maca 250 gram
Nieuw
  • Biodetox Maca 250 gram
  • Biodetox Maca 250 gram
15,00
per 250 gram
Product is niet meer leverbaar


Macca kan met recht een volwaardig superfood worden genoemd.

Geeft energie, brengt balans in de hormoonhuishouding, heeft een positieve invloed op het uithoudingsvermogen,op het seksuele functioneren en de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen.

Voordelen die aan Maca zijn toegeschreven:
> balans en regulatie van de hormoonhuishouding
> uithoudingsvermogen en lichamelijke conditie
> balans en regulatie van de bloeddruk
> weerstand tegen vermoeidheid en infecties.
> instandhouding en herstel van het energie niveau
> positieve invloed op infecties en het immuunsysteem
> opbouw van spiermassa
> positieve invloed stress en depressies
> positieve invloed op vruchtbaarheid
> positieve invloed seksuele functies

Mannelijke reproductieve cellen bestaan voor een belangrijk deel uit arginine, een van de werkzame stoffen van Maca. Onderzoeken wijzen uit dat mannen door het gebruik van Maca meer sperma produceerden en het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid daarvan was verhoogd.

De sterolen en lysine in Maca kunnen helpen bij klachten in de menopauze en om vruchtbaarheid te verbeteren.

Ook stress is een belangrijke oorzaak van verstoring in het hormonale systeem. Macca is daarom juist in deze tijd een natuurlijk middel om het lichaam te helpen weer in balans te komen.

Maca is zeker geen wonder middel, maar het loont de moeite om te proberen.

Gebruik Maca Maca kan het best langzaam worden opgebouwd.

De eerste week 1 afgestreken theelepel, de tweede week een afgestreken dessert lepel en daarna 1 eetlepel per dag.

Maca van Biodetox is vegetarisch dus zuiver plantaardig. Het bevat geen dierlijke stoffen en geen kunstmatige toevoegingen. Het is vrij van suiker, additieven, gluten, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen

Dit is Maca
Maca (Lepidium Meyenii) is een heilzame meerjarige plant die hoog in de Andes groeit op een hoogte van tussen de 3.000 en 4.500 meter boven de zeespiegel. Omdat hier maar weinig andere gewassen groeien en de omstandigheden slecht zijn voor insecten en ander ongedierte is dit een ideale omstandigheid voor biologische teelt.

Voor de lokale bevolking is Maca al sinds duizenden jaren een belangrijk voedingsmiddel en wordt hier gebruikt als medicijn. Maca wordt al 5.000 jaar gebruikt door de plaatselijke bevolking van de Peruviaanse als waardevolle voedingsbron.

Bij de Incas stond Maca bekend om zijn krachtige werking. Naar wordt verteld kregen Inca krijgers Maca mee als ze ten strijde trokken. Ook de boodschappers en de koeriers, die enorme afstanden moesten afleggen door het Inca rijk, kregen Maca van de Incakoning. Toen de Spanjaarden Zuid-Amerika binnen vielen, ontdekten zij ook Maca.

Hun paarden waren niet gewend aan de barre omstandigheden van het hooggebergte en raakten vermoeid en onvruchtbaar. Zij kregen van de lokale bevolking de raad om hun paarden Maca te geven vanwege de goede invloed op uithoudingsvermogen en vruchtbaarheid.

De Spanjaarden waren zo onder de indruk van de positieve invloed van Maca, dat ze daarna zelfs hun belastingen betaalden in grote hoeveelheden Maca en dit naar Spanje exporteerden. Want ook in het oude Spanje werden aan Maca de volgende kwaliteiten toegeschreven: verbetering van geheugen, uithoudingsvermogen en vruchtbaarheid.

Maca werd herontdekt in de tweede helft van de twintigste eeuw door plantkundig onderzoek naar de verloren gewassen van de Andes. Een van deze verloren gewassen was Maca. De plant werd weer op waarde geschat en de populariteit van Maca groeit snel.

De wortels van deze plant worden gedroogd en verwerkt tot poeder. Maca is uniek voor iedereen die zijn gezondheid actief wil ondersteunen.

De voedingswaarde van gedroogde Maca wortel is hoog het bevat o.a. : 4 Alkaloïden, macaïne 1, 2, 3 en 4, bètacaroteen, vitamine C en de B-vitamines B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B9 (foliumzuur) en B12 (coba-lamine) en 31 verschillende mineralen zoals kalium, calcium, zwavel en magnesium in aanzienlijke hoeveelheden, natrium, ijzer, silicium, bismut, man¬gaan, zink, kobalt, koper, vanadium, molybdeen. Aminozuren: alanine, arginine, asparaginezuur, cystine, fenylalanine, glycine, glutaminezuur, histidine, hoproline, isoleucine, lysine, methionine, proline, sarcosine, serine, threonine, tyrosine, tryptofaan, en valine.

Maca staat bekend als een adaptogeen. Een adaptogeen is een term die in de medicinale plantenwereld wordt gebruikt. Deze term werd voor het eerst gebruikt door Prof. Breckman en betekent dat een plant voedingsstoffen bevat die een combinatie van therapeutische kwaliteiten voor ons lichaam geven. Ze hebben een harmoniserende en regulerende werking.

Het menselijk lichaam is een complex systeem organen die onderling moeten samenwerken om goed te kunnen functioneren.  Wetenschappers ontdekten dat Maca een positieve invloed heeft op het endocrien systeem. Het endocrien systeem bestaat uit een aantal belangrijke klieren die hormonen afscheiden. Deze worden via het vaatstelsel vervoerd en afgegeven en regelen daarna verschillende functies in ons lichaam.

Hormonen sturen de basisdriften en emoties aan zoals seksuele driften, woede, angst, vreugde, verliefdheid en verdriet. Ze stimuleren bovendien groei en seksuele ontwikkeling, regelen de lichaamstemperatuur, helpen bij het herstel van beschadigde weefsels en bij het vrijmaken van energie. De werkzame stoffen in Maca helpen om onze hormonen in balans te brengen.

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over