Top
Waarom detoxen?

Misschien heb je klachten. Vage klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, last van spieren en gewrichten, moeilijke stoelgang, of een prikkelbare darm, je bent niet fit… Misschien ook niet. Misschien ben je, je gewoon bewust van het feit dat schone darmen je iets goeds opleveren, en weet je al lang dat je weerstand en gezondheid in je darmen begint.


Misschien ben je chronisch ziek, slik je medicijnen en wil je dit zo beperkt mogelijk houden. Of voel je, je al tijden depri en down, en wil je daar verandering in brengen. Alle gezondheid begint in je darmen! Ook die van je je geestelijke gezondheid!

Hoe dan ook ben je nieuwsgierig naar wat een ontgiftingskuur van goede kwaliteit je zou kunnen opleveren. Je wilt graag begrijpen hoe ik daar als Detox Coach naar kijk.

Dat ga ik je hier vertellen. Waar je na het lezen je eigen conclusie uit mag trekken, een oordeel over mag vormen.

Meningen zullen eeuwig verdeeld blijven over “detoxen” of “ontgiften”. Dat maakt niet uit. Iedereen moet doen wat bij hem of haar past. Na ruim 12 jaar ervaring met detoxen, en de geweldige resultaten die dit op geleverd heeft, weet ik dat het werkt! Na het lezen kun jij er eens over nadenken. Je kunt je eigen keuze maken.

Wel wil ik graag dat iedereen weet dat de DetoxQueen kuur bestaat. Dat ik sport en beweging reizen heb naar Vlieland. Dat ik heel veel thuiskuren verkoop, die voor iedereen gemakkelijk te doen zijn. En dat ik dus ook heel veel, heel blije mensen hebben leren kennen. Waarvan merendeel steeds terug komt of een thuiskuur besteld. Dat ik ontzettend veel ervaring heb!

Wie ben ik


Mijn naam is Ageeth van der Veen, ik ben Klassiek Homeopaat. En heb jaren lang een praktijk gehad. Waarin ik de mensen niet alleen homeopathisch bij stond, maar ook op gebied van voeding en orthomoleculaire suppletie Ik ben dus vooral coach. En vooral Detox coach. Detoxen heeft me altijd gefascineerd. Ik ben me altijd bewust geweest van het feit dat als je darmen goed werken je ook goed gezond bent. Toch wilde ik na alles gelezen te hebben wat dr. Mayer heeft geschreven, zelf heel graag een kuur doen.

Ik ben eigenlijk altijd wel fit en gezond geweest, maar had rond mijn achtendertigste jaar een aantal pittige klachten die ik in verband bracht met mijn darmen. (Steeds terugkerende pijnlijke gewrichten met de diagnose fibromyalgie? Waar ik absoluut niet aan wilde). Na een jaren lange zoektocht en vele kuren verder ben ik begonnen een eigen kuur samen te stellen.  Het heeft een tijd geduurd voor de kuur helemaal naar de zin was. Maar ik ben er blij mee! Heel erg blij! 

Ik kan je verzekeren dat ik nu meer dan tevreden ben. maar ik blijf me ontwikkelen. De effecten van de kuur zijn geweldig om te ervaren. . Ik help mensen op weg naar een relaxed en fijn voeding patroon. Zonder dat je daar uren voor in de keuken hoeft te staan. Ik leer mensen hun eigen “goeroe” te zijn. Want enkel jij, en jij alleen kunt uitvinden, ervaren wat wel of niet goed voor je is. Waar jij je goed bij voelt. Wat jij fijn vind om wel of niet te eten of te drinken. Het is een fijne zoektocht. En ik geef je stof om te onderzoeken en na te denken.

Maar bovenal voelen mensen al tijdens de kuur, dat ze enorm opknappen. Zich prettiger voelen. Energieker zijn. Fit, schoon en slanker. Dat veel vage klachten verdwijnen. Dat er minder medicijnen nodig zijn in geval van ziekte. Dat andere klachten volledig verdwijnen. Kortom er vind in de meeste gevallen een totale ommekeer plaats. De Total Reset van DetoxQueen!

Ik neem je mee in Jip en Janneke taal…..

De spijsvertering

Om alles een beetje helder en duidelijk uit te leggen neem ik je mee op vogelvlucht door de spijsvertering. Kort en simpel.


De spijsvertering begint al in je mond. Zodra je een hap voeding neemt maken je speekselklieren onmiddellijk speeksel aan. Via het speeksel komen er enzymen vrij die worden toegevoegd aan je hap. Door het kauwen vermengen die zich met de voeding en bereiden het voor om via je slokdarm naar de maag te gaan.

Kauwen is dus van groot belang. Rustig eten, heel goed kauwen. Dit scheelt je al een hoop ellende!

Via je slokdarm wordt de voeding naar je maag gebracht. Hier wordt het voedsel gekneed en er worden spijsvertering enzymen en maagsap aan toegevoegd. Het maagsap wordt door de maag gemaakt en zorgt o.a. voor dat eventuele bacteriën gedood worden. De maag geeft na een paar uur steeds kleine porties door aan de dunne darm.

De dunne darm bestaat uit 3 delen.

In het eerste deel, de twaalfvingerige darm wordt het voedsel vermengd met spijsverteringsenzymen en galvloeistof. De spijsverteringsenzymen worden gemaakt door de alvleesklier en door de dunne darm zelf. Galvloeistof komt van de galblaas en wordt door de lever gemaakt.

De spijsverteringsenzymen en de galvloeistof zorgen er samen voor dat de verschillende bestanddelen van de voeding zoals: vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen, door de dunne darm kunnen worden opgenomen. Daarna worden de voedingsstoffen via de lymfe en het bloed naar de lever gebracht.

De opname van het grootste deel van alle voedingsstoffen gebeurt in de nuchtere darm , het tweede deel van de dunne darm. In de kronkeldarm het derde deel van de dunne darm wordt vooral de B12 opgenomen.

De dunne darm heeft een oppervlakte van een voetbalveld. Alle ruimte dus om alle stoffen die we nodig hebben op te nemen. Dit gedeelte is dus van groot belang. Hier vind de opname van voedingstoffen plaats en de afgifte van rest stoffen worden hier terug gebracht.

De onverteerbare resten die we niet gebruiken, samen met de gifstoffen die vanuit de lever komen verlaten ons lichaam via de dikke darm. In de dikke darm is een meter lang. Hier worden vocht en zouten onttrokken aan de ontlasting die worden opgenomen door het bloed.

In de dikke darm komen grote hoeveelheden darmbacteriën voor. Dit noemen we de darmflora. Een gezonde darmflora kan de groei van schadelijke bacteriën in de darm verhinderen. De darmflora zorgt voor gisting en rotting van de darminhoud, waarbij stoffen vrijkomen die de bewegingen van de dikke darm stimuleren. 

De darmflora is van belang voor de aanmaak van vitamine K, dat via het slijmvlies van de dikke darm wordt opgenomen in het bloed. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling. 
De ontlasting die het lichaam uit gaat, bestaat uit onverteerbare stoffen, bacteriën, dode darmwandcellen, galkleurstof, slijm en een kleine hoeveelheid water en zouten. Per dag wordt gemiddeld 100 tot 150 gram ontlasting geproduceerd.

De lever is een belangrijk orgaan. De lever ligt rechtsboven in de buikholte, naast de maag. Voedingsstoffen die vrijkomen bij de spijsvertering, worden met het bloed naar de lever getransporteerd. Voedingstoffen worden hier bewerkt en omgezet in bouwstoffen of in energie. De lever haalt gifstoffen uit je bloed. De lever maakt schadelijke stoffen onschadelijk en voert deze af via de urine of de ontlasting. 

Daarnaast maakt de lever galvloeistof (gal), die nodig is voor de vertering van vetten. De lever heeft een groot herstellend vermogen.

De galblaas is een klein orgaan en heeft een opslag functie. Galvloeistof wordt in de lever gemaakt. Via de galwegen wordt het naar de galblaas gebracht. Daar wordt de galvloeistof iets ingedikt. Als  we vet eten, gaat er via de hersenen een seintje naar de galblaas. De galblaas trekt dan samen en geeft de galvloeistof af aan de dunne darm. Door deze vloeistof verteren de vetten beter.

Als je galblaas verwijderd is, blijft de lever galvloeistof maken. Via de galwegen komt de galvloeistof direct in de dunne darm. Dit gebeurt de hele dag door, in kleine hoeveelheden. Je kunt daarom goed leven zonder galblaas.


Als laatste noem ik de alvleesklier. De alvleesklier ligt achterin de bovenbuik, achter de twaalfvingerige darm en de maag. Hij heeft twee functies. Hij maakt alvleesklier sap die spijsverteringsenzymen bevatten. Deze zijn nodig om suikers, eiwitten en vetten te verteren. Bovendien maakt hij 2 hormonen aan die een belangrijke rol spelen bij het regelen van de bloedsuiker spiegel. Te weten insuline en glucagon.

Zo perfect!

Je lichaam werkt perfect. Zeker als je dit zo leest. Waarom dan toch  de een DetoxQueen ontgiftingskuur doen?

Je snapt dat als je darmen schoon en fris zijn, alle voedingstoffen goed kunnen worden opgenomen. Je snapt ook dat als je darmen schoon en fris zijn gif en rest stoffen vanuit de lever beter kunnen worden afgegeven.

Hoe kan het dan dat je darmen toch vaak een dikke laag “viezigheid” in zich heeft? Dat komt door alle stoffen waar we mee in aanraking komen. Hierdoor kunnen er verstoringen ontstaan. De darm heeft een beschermlaagje wat hij inzet bij “gevaar”. Echter door de vele ongezonde stoffen waar we, ongemerkt en ongewild, mee in aanraking komen gaat dat laagje niet helemaal meer weg. Door te snel eten, slecht kauwen, medicijngebruik, toevoegingen, straling….. noem maar op! Hierdoor vormt zich een laag. Waardoor opname en afgifte van stoffen niet meer optimaal verlopen.

Hierdoor ontstaan dan weer “te korten”. En gifstoffen die niet goed terug kunnen naar de darmen gaan zich ergens in je lichaam verstoppen. Bij voorkeur in vet! Vet is veilig. Dit is een van de redenen dat sommige mensen wel afvallen, maar net niet op de plek die ze graag weg willen hebben. Je lijf laat niet opeens alle gifstoffen vrij. Dan zou je ziek worden. Na vet zijn spieren en gewrichten vaak de volgende opslagplaats. Daarna rondom organen. Dat willen we allemaal niet! Heel veel klachten komen daar dus vandaan. Om nog niet eens te spreken over de darmen zelf. Klachten als obstipatie, prikkelbaar darm syndroom, dagelijks buikpijn en/of maagpijn. En niet "lekker in je vel" zitten. energie verlies. De klachten kunnen van veler aard zijn.

En wat denk je van dat prachtige lijf van jou! Wat een enorm hard werkende fabriek is dat!! Alle voeding omzetten in goede bouwstoffen en energie. Alles verteren, opruimen en afvoeren! 

Dr. F Mayr (1875-1965) Ontdekte al dat als de darmen schoon zijn, mensen beter functioneren en veel gezonder zijn. Hij besloot al zijn patiënten, ongeacht de klachten waarmee ze kwamen op de zelfde manier te behandelen. Zijn resultaten waren verbazingwekkend. Door het spijsverteringskanaal te reinigen kun je klachten laten verdwijnen of verminderen. De patiënten voelden zich na een kuur ontspannener, zagen er beter uit. De structuur van huid, haar en nagels verbeterde. Maar bovenal verdwenen de meeste klachten gewoon!Het doel van deze methode is de gezondheid te verbeteren. Af te rekenen met klachten. Te zorgen dat je geestelijk en lijfelijk volledig in balans bent. Vol energie met een goed humeur.

Door het spijsverteringsstelsel te ontgiften. Je darmen schoon te maken.

Omdat de meeste ziekten vermoedelijk hun oorsprong hebben in de darmen, is de kuur daar op gericht. Zo ook mijn DetoxQueen ontgiftingskuur. Zijn je darmen oké? Wat je wel kunt zien aan de buitenkant zijn de verschillende buikvormen. Dikke gezwollen buiken. Opgezette magen….

Wat veel meer voor komt, is dat we wel enkele problemen ervaren maar geen idee hebben of er ook werkelijk iets mis is. Zoals de tekening van de ijsberg....

Onderhoud

Is het ook niet vreemd, dat we wel onze auto regelmatig voor een kleine- dan wel grote beurt naar de garage brengen. Als de olie niet ververst wordt op tijd, loopt de motor dan niet vast op den duur? Waarom plannen we wel alle garage beurten voor ons vervoermiddel, maar niet voor ons zelf? Weet jij wat een auto gemiddeld kost? Ik heb dat ooit eens gevraagd aan een automonteur. Een auto kost per maand veel geld!Als wij onze darmen niet “onderhouden”, niet verzorgen vergroten we de kans op verstoringen, op ziekte, op vervelende klachten. Als er resten in de darmplooien blijven zitten, gaan deze rotten en gisten. Hierbij komen toxinen vrij, die dan weer opgenomen worden in ons bloed. Zaak is dus je darmen schoon te houden. Zorg ook voor een goede gezonde darmflora. Er hoeft maar een kleine verstoring te zijn. Binnen zeer korte tijd is deze dan al uitgebreid naar een grotere verstoring….Door snel te eten, slecht te kauwen en niet na te denken wat je allemaal in je mond stopt,  creëren we dat we onze darmen vervuilen.  In mijn praktijk Klassieke Homeopathie kwam ik al veel mensen tegen die last hadden van maag, buik, darmen. Veel obstipatie. Prikkelbaar darmsyndroom, depressie, spier en gewricht klachten. Voor je als een malle naar de dokter rent, zou je eens kunnen nadenken of dit verhaal ook betrekking heeft op jou.

Begin eens met jezelf goed te voeden. Begin eens aan goed onderhoud! Beter nog, begin eens met een goede verantwoorde kuur. Onder begeleiding van mij, of gewoon lekker thuis. Ik loods je er met gemak doorheen. De beste manier om te beginnen met de grote schoonmaak is een goede en vooral verantwoorde ontgiftingskuur van DetoxQueen! Het is een Reset van lichaam en geest. Hoe geweldig is het dat de mensen na een Reset wel gewicht verliezen, zich fitter en energieker voelen. Geen klachten meer hebben. Of in het geval van chronisch ziek zijn met weinig medicijn toe kunnen

De ontgiftingskuur van DetoxQueen!

In slechts tien dagen tijd kun je deze kuur doen. Je zult je snel fit en energiek voelen. Veel klachten verdwijnen en je valt gegarandeerd af. Deze Reset bestaat uit drie fases. De voorbereiding, de detox dagen, en de opbouw. Je wordt optimaal gevoed. Tijdens de detox dagen kun je ook je darmen spoelen. Dit doe je met een klysma en het werkt perfect. Na heldere uitleg en de eerste keer, is het echt een makkie! De supplementen zorgen voor schoonmaak van de darmen, ontgiften je hele lijf en voeden je optimaal! Met een duidelijke heldere handleiding die je bij je pakket krijgt ben je binnen tien dagen een ander mens

Get rid of the shit!

Hier een foto van een voorbeeld wat er na spoelen los kwam. Je kunt je voorstellen dat als je darmen hier vol mee zit, de opname en afgifte van stoffen enigszins verminderd.....Door veel te drinken (van boven spoelen) en twee keer per dag tijdens de detox dagen een klysma te doen. Ruim je snel oude SHIT op. Letterlijk en figuurlijk! Wil je geen darmen spoelen, dan doe je de kuur zonder darmspoelen. Ook dan is het effect groot!!

Ik heb je uitgelegd hoe onze spijsvertering werkt. Ik heb je verteld over hoe ons lichaam en met name de darmen ondanks dat je, je best doet toch vervuilen. Ik heb je verteld dat we massaal onze auto goed in onderhoud hebben.

Stof tot nadenken. Denk eens na of dit voor jou een logisch verhaal is. Mocht je tot de conclusie komen dat je meer wilt weten. Of dit misschien ook geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met me op.